gfb

A legolcsóbb gfb megtalálása

A kötelező gépjármű felelősség biztosítás megkötése nem egy választható lehetőség. Na de az már nagyon is opcionális, hogy melyik biztosítónál kötjük meg a szerződést. Mint a legtöbb ember, nyilván mi is megpróbáljuk kiválasztani a lehető legjobb biztosítást a lehető legjobb árért. De vajon honnan tudjuk, hogy melyik az? 14 biztosítóból 14 azt hirdeti fennhangon, hogy bizony ő a legolcsóbb. Így tudhatjuk meg, melyik biztosítóval járunk a legjobban!

Változásokat hozott a 2017-es év

Hosszú évek tapasztalata mutatja azt, hogy a biztosítók mindig úgy próbálták bővíteni ügyfeleik körét, hogy az új ügyfeleknek nagyobbnál nagyobb kedvezményeket adtak az első szerződés jogcímén. A hűségidőre, a meglévő ügyfelek megbecsülésére fittyet hányva folyamatosan azt kellett tapasztalnunk, hogy ha elvégzünk egy biztosítás kalkulátorral történő számítást, akkor szinte soha nem fordulhatott az elő, hogy az éppen szerződésben álló biztosítónk ajánlotta volna a legkedvezőbb összeget.

Ebből kifolyólag az autósoknak – akik nem kerülhetik meg a kgfb megkötését – három lehetőségük maradt. Az első és legköltségesebb megoldás az, hogy maradunk a meglévő biztosítónknál, és elfogadjuk a tényt, hogy másik biztosítónál olcsóbb lenne, mi mégis ezt fizetjük. A másik opció, hogy ugyancsak maradunk a meglévő biztosítónknál, de felbontjuk az eddigi szerződésünket, és minden évben egy újat kötünk meg, ezzel mindig új ügyféllé téve magunkat, akiknek már jár a kedvezmény. A harmadik megoldás, ha egyszerűen másik biztosítónál kötjük meg a szerződésünket.

2017-től egy új jogszabály miatt a biztosítók már nem részesíthetik kedvezményben az új ügyfeleket, ezért aztán új díjrendszereket szabtak ki a biztosítók.

Hogyan válasszam ki a nekem leginkább megfelelőt?

Mindannyian jól tudjuk, hogy a gépjármű biztosítások feltételei olyannyira összetettek, hogy egy egyszerű reklám alapján, illetve azok összehasonlítása alapján egészen biztos az, hogy nem fogjuk tudni megállapítani azt, hogy a végösszeg mely biztosítónál a legalacsonyabb.

A kötelező gépjármű felelősség biztosítás esetében annyival egyszerűbb a helyzet, hogy annak tartalmát törvény szabályozza, így az egyes biztosítók között a szerződés részleteiben nem megengedettek az eltérések. Eltérések a biztosítást nyújtó társaság működésének megbízhatóságában és az ügyintézéshez kapcsolódó kényelmi szolgáltatásokban lehetnek. Nyilvánvalóan a legtöbb ember a kötelező biztosítás díját veszi alapul, amikor több társaság között mérlegel, azonban arra mindenképpen érdemes figyelni, hogy amennyiben egy társaság a piaci árhoz képest nagyon alacsony díjat szab meg, akkor minden valószínűség szerint a társaságnak az a célja, hogy minél gyorsabban minél több ügyfelet szerezzenek, de nem biztos, hogy van elegendő forrásuk és tapasztalatuk a rengeteg új ügyfél megfelelő kiszolgálásában.

Az online díjkalkulátor megkeresi a legjobb árakat!

A biztosítások összehasonlításában segítenek az online elérhető kalkulátorok. Az online biztosítási kalkulátor minden apró feltételt számításba vesz, így a díjak alapján egyszerűen össze tudjuk hasonlítani az ajánlatokat. A kalkulátor működtetője ráadásul lehetővé teszi az online szerződéskötést is, így nekünk nincs is más dolgunk, mint a legkedvezőbb ajánlatnál megnyomjuk a „Megkötöm a biztosítást” gombot, és az ügyintézést már le is tudtuk.

 

Tags :

About the Author

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük